Redacteur- en hoofdredacteurschappen

Jaap de Graaf was hoofdredacteur en redacteur van verschillende bladen en uitgaven. Een selectie:
 
  • Vanaf 2003 tot heden hoofdredacteur van Koks!, een uitgave van vijf koksverenigingen aangesloten bij de Stichting Kokskwartet. Dit magazine, dat op de markt wordt gebracht door MCP te Doetinchem, kent een landelijke verspreiding.
  • In 2004 in opdracht van Reed Business Information het beursmagazine gemaakt van de Horeca Vakbeurs Brabant. De Graaf Communicatie tekende voor het totale redactionele traject.
  • Hoofdauteur van het foodserviceboek Inspiratie & Informatie dat in september 2004 verscheen. Deze uitgave is in opdracht van een groothandel tot stand gekomen in samenwerking met Hoogsteder Marketing Communicatie Groep en Foodstep.
  • In 2003 in opdracht van Reed Business Information het twee jaarlijkse magazine van de Horeca Food Group gemaakt.
  • Vanaf 2004 teksten gemaakt voor Food Care Vision, een magazine voor foodprofessionals werkzaam in instellingen.
  • Vanaf 2001 tot 2003 hoofdredacteur van Horeca Partner, het losbladige naslagwerk van Misset Horeca.
  • Van 1997 tot 2001 hoofdredacteur van Doetinchem Uit, een maandblad dat werd uitgegeven door MDH.
  • Vanaf ’98 voor twee jaar hoofdredacteur van het maandblad Catering Magazine.
  • Vanaf 2000 en 2001 voor anderhalf jaar hoofdredacteur en tekstschrijver van de bladen Horeca XL en Grootverbruik XL.
  • Van ’90 tot ’98 redacteur bij Misset Horeca, onafhankelijk vakblad voor de horeca.
  • Van ’88 tot ’90 redacteur bij het Agrarisch Dagblad, nieuwsblad voor de landbouw.
  • Van ’86 tot ’88 redacteur bij Boerderij Krant, nieuwsblad voor de landbouw.
  • Van ‘84 tot ‘86 redacteur bij Boerderij het onafhankelijke vakblad voor de landbouw.
  • Van ’82 tot ’84 redacteur bij maandblad Het Loonbedrijf, het magazine van de Bond van loonbedrijven.

Columns

Is HACCP te ver doorgeschoten? Worden zorgbudgetten wel goed besteed? Hoe zou je kookwedstrijden aantrekkelijker kunnen maken voor deelnemers? Over deze en andere vraagstukken buigt Jaap de Graaf zich onder meer in commentaren en columns. Hieronder geven we enkele bijdrages weer die zijn verschenen in het blad Koks!
     

Geef uw mening

Verderop in dit nummer vindt u een ingezonden brief die ik van harte aanbeveel. In deze brief zet Theo Louter, hoofd voeding van Verzorgingshuis Horizon in Broek op Langedijk, uiteen hoe hij aankijkt tegen HACCP. De boodschap is recht voor z’n raap en tegelijkertijd genuanceerd en gefundeerd. Die combinatie tref je zelden aan...

 Lees verder
 

Budgetten? Onzin!

Joop Braakhekke wil niets meer horen over budgetten en tijdgebrek. Nee, wordt maar eens een beetje boeddhistisch, doe eens wat extra’s voor de medemens. Kom los van die kantoortijden! Braakhekke heeft een hekel...



 Lees verder

     

€ 5000,- voor winnaar kookwedstrijd

We hebben voor dit nummer weer een opmerkelijke stelling bedacht: ‘Deelnemen aan kookwedstrijden moet aantrekkelijker worden. De winnaar moet...

 Lees verder